tisdag 2 november 2010

Storboholmen

Kompromiss med strandskyddet


Min pappa äger en halvholme vid en sjö i Heby kommun. Han får inte bygga där inte ens sätta upp en brygga på sin egen mark. Medan på samma holme finns 3st fritidshus dessa personer har fått bygga för att det var en annan lagstiftning då.

Så orättvist ska det inte behöva vara? Som det är nu så är det Allemansrätten som bestämmer över min pappas mark. Alltså inte får göra någonting, inte ens hugga ner lite träd för att ha till sin kamin, Han tycker man ska få göra en kompromiss att få bygga längre upp ca 50m från stranden och göra en privat zon på ca 10m i en fyrkant runt den eventuella stugan. Han ska även få ha en liten brygga. Och ett litet dass det är allt.

Sedan så kan folk få vara där hur mycket de vill, men det ska finnas en lag som säger att Han inte får bussa i väg folk som vill vara på hans brygga. Och inte heller säga att det är privat här. Man ska inte få bygga mer än så. Inte som det är idag att de som har bygglov kan få sätta upp en massa friggebodar. Och vi som inte har något bygglov inte kan sätta upp ett endaste dugg. Lantbrukstomten är på ca13.000kvm. Med min pappas förslag så är endast stugan och zonen privat. Men resten av tomten är för allemansrätten och djurriket. Sådan kompromiss är han med på helt till fullo. Då har man gjort en kompromiss av att få bygga men även fått behålla allemansrätten och strandskyddet.Det är så det borde vara.

Hälsningar från Bertil Johansson på Storboholmen

2 kommentarer:

  1. Se http://politiskvardag.blogspot.com/2011/01/nya-plan-och-bygglagen-kan-ge-mer.html
    Och hör av dig till din riksdagsledamot Solveig Zander om det är något mer som du vill påverka.
    Vi i Västmanland blev ju tyvärr av med våran (Christer Eriksson), även om man kan ringa C-kansliet också.
    / Mikael

    SvaraRadera
  2. Hej, kan du mejla mig på politiskvardag@gmail.com, jag har lite uppgifter om ditt ärende, men har inte dina kontaktuppgifter. / Mikael Jonsson

    SvaraRadera